KALVEKØD

Delikat, fedtfattigt kalvekød af høj kvalitet

Åbningstider i Gårdbutikken

Vores gårdbutik har åbent hver fredag i tidsrummet 15.30-17.30

Kalvekød

Tyrekalvene på Nygård bliver købt hos fem lokale mælkeproducenter og hentet en gang om måneden. De er minimum 14 dage gamle ved ankomst. Når de ankommer til gården bliver de sorteret efter størrelse og alder. De bliver opstaldet i ensartede grupper i gårdens kalvehytter. Kalvene opholder sig minimum 3 måneder i de udendørs kalvehytter, hvor de har masser af halm at ligge i.

 

De bliver mælkefodret den første måned, hvorefter de bliver de bliver fodret med 80% hjemmedyrket foder, som er dyrket på vores egne marker.

Når kalvene er mellem 10 til 12 mdr bliver de sendt til slagtning. De dyr vi selv afsætter bliver sendt til et lille special slagteri, Stensved Slagtehus. Her får kalven i modsætning til industriel modning lov til at modne naturligt og langsomt i tør luft i et kølerum i minimum 14 dage. Når kødet krogmodner, fordamper en del af dets naturlige væskeindhold og kødfibrene får en særlig mørhed og stor intensitet i smagen.

De kalve som bliver slagtet på Stensved Slagtehus bliver hovedsagligt afsat til bornholmske hoteller og restauranter samt hjemtaget til vores gårdbutik. De øvrige kalve afsættes til et kreatur slagteri.

AFHENTNING OG BETALING I GÅRDBUTIKKEN

Hver fredag er der åbent i gårdbutikken, hvor du finder forskellige udskæringer direkte i fryseren.

Det er også muligt at kontakte os udenfor normal åbningstid, brug kontakt knappen nedenfor.

Betalingen foregår via MobilePay.

Har du nogle spørgsmål til vores kalvekød, afhentning, betaling eller noget helt fjerde, er du velkommen til at kontakte os.

SPECIELLE ØNSKER

Vi har mulighed for at lave alle gængse udskæringer, men det også muligt at få de lidt mere specielle ønsker så som nyretapper, brisler, kæber, tunge, hjerte, lever osv. I grillsæsonen finder du også vores lækre grillpølser i flere varianter.

Følg med på vores Facebook profil for at se de seneste tilbud.

Smiley fra kontrolrapport

Vi fik følgende smiley fra vores seneste kontrolrapport